Село Катраница подкрепи Дора Янкова за трети мандат

Село Катраница подкрепи Дора Янкова за трети мандат

Над 100 души от село Катраница подкрепиха кандидата за кмет на община Смолян Дора Янкова за трети мандат. Залата на местното читалище се оказа тясна, за да побере хората, дошли за среща с кандидатът за кмет от БСП и общинските съветници: инж. Атанас Устабашиев, Милко Гавазов, Петър Харадинов, Михаил Генчев, Арсен Малсев, Радой Краев, Стефан Сабрутев, Ангел Добриков , Захари Батинов, както и кметът на селото Милко Хаджиев.

Милко Гавазов представи листата и маркира основните дейности, реализирани от общината в изминалите два мандата. Той не скри разочарованието си от факта, че в изминалите две години общинските съветници на ГЕРБ в местния парламент не са подкрепили нито един проект за развитието на общината, както и не са предложили никаква алтернатива. „За съжаление предизборната им капания е същата- няма идеи, няма програма, няма визия. Има само отрицателство и оплюване, което не е полезно за общината“, изтъкна той. Гавазов подчерта, че Дора Янкова е единственият кандидат за кмет, който има визията, възможностите и знанието как да продължи развитието на общината и да минимализира ефекта от кризата. „За последните 20 години Дора Янкова е най-изявения родопски политик“, категоричен бе Гавазов.

Дора Янкова благодари за подкрепата на жителите на Катраница и обясни, че всичко направено за селото е станало и с помощта на кмета Милко Хаджиев. „Той е отличен кмет, работещ, защитаващ интересите на Катраница“, заяви тя и добави, че след изборите той ще продължи да управлява селото, независимо, че там няма да има избори. Янкова увери хората, че си е свършила работата по отношение на строителството на пътя Река – Катраница и може с високо вдигната глава да гледа хората в очите. „В изминалите 8 години работихме активно , за да можеше шосето да стане факт“, заяви тя и изрази надежда при хубаво време последните метри асфалт да са положени до един месец. Янкова каза още, че след ремонта на главния път политиката на общината ще е изграждане на вътреуличната мрежа, за което ще се намери необходимия ресурс. „С големите проекти и политики ние сме готови, затова наред са по-малките обекти, които ще обновят смолянските села“, заяви тя. Подкрепата за Катраница ще продължи – ще се разкриват нови работни места по социалните програми, по които до момента са работили 108 души. Ще се подкрепя училището в селото, ще се направят политики в подкрепа на земеделието и млекопроизводството. Ще се развие ресурса на горския сектор, както и туризма в Катраница покрай Момчиловата крепост. Заедно с община Мадан ще се работи по пътя за село Боровина, който ще даде връзка с Мадан и Кърджали. „За да се развиваме успешно са ни нужни по-голяма солидарност, взаимопомощ, задружна работа, а така ще преодолеем и кризата, изтъкна Янкова.

Преди срещата в Катраница, кандидатите на БСП посетиха и село Река. Пред жителите Янкова посочи, че в последните години е работено основно по строителството на пътя, разработен е проект и за воден цикъл, който за съжаление е спрян от правителството, за което малките населени места не са приоритет. Поради тази причина в повечето села няма и да има избори за селски кметове. Янкова даде пълна подкрепа на досегашният кмет Ясен Чаушев и обеща, че ще го подкрепи да води селото в следващите четири години. Тя посочи, че с довършването на пътя до Катраница в Река ще могат да се ремонтират и две по-малки улици. В бюджета за догодина ще се предвидят и други, за да може малко по-малко и село Река да се модернизира като инфраструктура. Янкова увери , че ще се подкрепя детската градина, превоза на ученици до училището в Търън и програмите за временна заетост, дали до момента работа на 78 души. За последния мандат в селото са вложени 453 000лв., а в предходния мандат вложенията надхвърлят 656 хил.лв.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе