Предизборна манипулация с транспортната схема в града

Предизборна манипулация с транспортната схема в града

Внушенията, които направиха вчера Ивайло Московски – министър на транспорта и инж. Стефан Стайков – областен управител при срещата си с превозвачите, противоречат на реалната ситуация в Смолян. Прехвърлянето на отговорността върху кмета на община Смолян Дора Янкова е прехвърляне на проблема от болната на здравата глава.

Община Смолян има транспортна схема утвърдена от Общинския съвет, която функционира нормално. Градът и селищата в общината не са останали нито един ден без необходимия им транспорт. Никой не е делегирал правомощие на Дора Янкова да предлага закони за управление на транспорта, нито да определя правилата за провеждане на конкурси. Не тя, а областният управител Стефан Стайков е обжалвала конкурсната процедура за избиране на превозвач в съда. Други са институциите и лицата облечени с власт, представляващи ПП ГЕРБ, които имат желание и отговорност да правят това и са го правили през последните две години, за да няма и до момента законен конкурс.

Инженер Стефан Стайков – областен управител на област Смолян изпрати конкурсната процедура в съда и по този начин замрази решението на транспортните проблеми в общината. Той обаче предвидливо мълчи за това и хвърля камъните в градината на кандидатът за кмет от БСП на община Смолян Дора Янкова. Действие противоречащо на нормалния управленски морал. Министър Московски отива още по-далече.Той директно внушава на превозвачите, какво трябва да правят след неговото идване на място: „Единственият начин за излизане от ситуацията (предизвикана от управляващите от ГЕРБ), е хората да подкрепят правилния кандидат в неделя“. Сиреч да гласуват за Н. Мелемов.

Ако така се решават проблемите на местната общност и на местното самоуправление , основателно бихме възкликнали: „Боже, пази България!“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе