ПП ГЕРБ първи се включиха в битката за Смолян

ПП ГЕРБ първи се включиха в битката за Смолян

С препълнена зала, аплодисменти и приповдигнато настроение днес беше открита предизборната кампания за президент и местна власт на ПП ГЕРБ-Смолян. Стотици привърженици на герберите се събраха пред сградата на Драматичния театър „Николай Хайтов”, където бяха приветствани от митичния родопски гайдар Петър Янев и негови колеги. Под звуците на „Бела съм бела, юначе”, той прикани мнозинството да влезе в залата. Церемонията започна с химните на Република България и на Европейския съюз. „Хората виждат нашите усилия и ги оценяват. Хората оценяват това, че за първи път от повече от 20 години, България тръгва уверено по пътя на своето европейско развитие и затова искат отново, както и преди две години, да дадат своя глас за ГЕРБ!” каза в своето приветствие общинският председател на ПП ГЕРБ Костадин Каранлъков, но побърза да предупреди, че предстоящата кампания ще бъде трудна, че е необходима упорита и всеотдайна работа, ако партията иска на 23 октомври да се поздрави с успех в Смолян. „Гордея се, че съм кандидат за кмет на един от най-прекрасните градове в България, гордея се, че съм кандидат на политическа партия ГЕРБ. Защото политиката на ГЕРБ е да съгражда там, където други предпочитаха да говорят празни приказки или да разграбват. Да защитава принципи там, където други преди бяха готови на всякакви компромиси, само и само да закрилят приятелските си кръгове и обръчи от фирми.Да гледа в очите средната класа и да брани интересите й, защото тя е гръбнакът на България, вместо да се крие по кьошетата и да урежда на тъмно неясни сделки”,обеща кандидатът за кмет на Смолян Николай Мелемов и предизвика бурни ръкопляскания. Той очерта, като „морален фалит” ситуацията, при която през 21 век, в тази богата на природни дадености община, проблемите изскачат отвсякъде – в сферите на културата, спорта, местния бизнес, инфраструктурата, в която няма дори едно кино, дори един плувен басейн. „Скъсаха се да говорят, как асфалт не се яде. Много бързо забравиха, кога премиерът им разправяше на Бузлуджа, че вижда магистрали в сърцето си. Отиващата си кметица сигурно също ще говори сега, че вижда в сърцето си пътя за Гърция. Но единственият оправен път, който ние виждаме с очите си е до родната й къща в село Момчиловци”, възкликна кандидатът за кмет от ГЕРБ и поясни: „Е, аз не искам да минавам през сърцето на Дора Янкова, за да искам да стигна от точка А до точка Б в общината.”

Николай Мелемов представи накратко всеки един от кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ, както и кандидатите кметове на населени места в община Смолян.Те излизаха на трибуната и всеки от тях обяви накратко своя приоритет за идните четири години.Всяко послание с думите „Аз съм за…” очертаваше различни страни от програмата на ПП ГЕРБ за управлението на общината. Сред приоритетите бяха намаляването на данъците,качествени лекарски грижи на гражданите,спортни бази пълни с деца,приветлива и компетентна администрация,изграждане на открит плувен басеин и кино,ясни правила в обществените поръчки и др. Церемонията бе закрита от водача на листата и шеф на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Данчо Киряков. “За мен е чест,че съм част от този екип.Хора,които незнаят само да искат,а знаят да вършат работата докрай",каза водачът на листата. "ГЕРБ няма да купува гласове и няма да се поддаде на манипулации,няма и не може да има сделка и договорки със самозабравили се хора на тези избори. Горд съм,че съм водач на тази достойна листа. Аз съм за… Мелемов-кмет”. Накрая Киряков взриви залата с емоционалния си призив към привържениците на партията да пият шампанското на успеха на 23 октомври.

Преди срещата бе извършен тържествен водосвет в храм “Св.Висарион Смоленски” за успех в предизборната надпревара, за здраве и късмет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе