Обръщение на кандидата за кмет Дора Янкова към жителите на община Смолян

Обръщение на кандидата за кмет Дора Янкова  към жителите на община Смолян

Обръщение на кандидата за кмет Дора Янкова

към жителите на община Смолян

Уважаеми съграждани, скъпи смолянчани, приятели!

През изминалия близо месец проведохме над 210 срещи. Говорихме с хиляди от вас.

В изключително искрен и загрижен диалог обсъдихме свършеното досега, но и общите ни болки и проблеми. Вие направихте стотици конструктивни предложения, добавихте ценни идеи, които обогатиха моята програма. Сега това е вече нашата обща програма, съдържаща конкретни приоритети и работещи подходи, която ще изпълняваме през следващите години.

Ние скрепихме със здравите си родопски десници новия обществен договор за бъдещето на Смолян и общината. В него написахме, че през следващия мандат ще работим за обновяваща се и просперираща Смолянска община, за успешен и модернизиращ се град.

Скъпи приятели, ние сме пред избор. Избор, който за нас има стойността на референдум за бъдещето. Избор, който не може да се сведе до рутинна волеизява, защото е избор между: знаенето, моженето, волята – и голото отрицание, ругателството, властолюбивото службогонство.

Не се съмнявам в житейската мъдрост и способността на смоленчанина да претегля преди да избира. Съмнявам се в способността на опонентите ми да уважат правото ви на свободен избор. Но каквото и да правят те, аз съм сигурна, че вие ще се отнесете с хладнокръвие и родопско достойнство към всичко, което не се вписва в нормалните ни представи за предизборна надпревара. Само така и само заедно, воля до воля, ще успеем да се противопоставим на тези, за които всяко море е до колене. На тези, които не знаят дали предлагания от тях път наистина води към храма.

Днес съм застанала пред вас с гордо вдигната глава и с убежението, че не съм ви предала. Днес искам да потвърдя още веднъж: Смолян и Смолянска община не се продават и не се предават. Те не могат да служат за компенсация на ничия управленска немощ или политическо безсилие.

Родопа планина е видяла и знае много. След демократичните промени общината нерядко е ползвана като опитно управленско поле. Сигурна съм, че историята ще отдаде всекиму заслуженото. Посветих усилията си, подчиних волята си, за да върна достойнството и силата на Смолянския край, за да е живо и силно сърцето на Родопите. Доказах с труда си, че зная и мога. През годините носих в ума и душата си общите ни проблеми и надежди.

Горда с вашата подкрепа, ви предлагам добри и работещи решения, програма, която трасира пътя към модернизацията и просперитета на Смолянска община. Осигурява по-нататъшно развитие на икономиката и туристическия отрасъл. Гарантира нови средства от европейските фондове. Променя качествено стандартите на живот тук, в нашата община. Съхранява и извисява отколешните ни образователни и културни традиции. Утвърждава достойнството и гордостта на смолянчани. Сбира в едно общата ни грижа за нашето бъдеще – децата и младите хора.

Скъпи приятели, уважаеми съграждани,

Очаквам вашата подкрепа и доверие.

Да си пожелаем победа, да умножим и обединим нашето усилие към добруване!

Победа!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе