Иван Костов: Подкрепям Зарко заради смелостта и честността, с която поставя откровено въпросите на Смолян

Иван Костов: Подкрепям Зарко заради смелостта и честността, с която поставя откровено въпросите на Смолян

“Аз съм тук да подкрепя Зарко Маринов като кандидат за кмет на цялата Синя коалиция и листата за общинските съветници и едновременно да ви призова да подкрепите президентската двойка на СДС и ДСБ. Подкрепям Зарко заради смелостта и честността, с която поставя откровено въпросите на Смолян. Ако тези неща се подемат, ако изобщо обществото реагира на този глас, нещата няма да са такива. Аз съм сигурен. Затова призовавам наистина да разберем тази констатация, в която има и скрита горчивина. Гражданското общество дано се събуди, защото Дора Янкова го приспа”. Това заяви пред смолянчани на среща в петък съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. Костов каза още, че се радва и приветства Маринов, “защото ми импонира тази честност, тази неугасваща енергия, с която той се бори и води дори на пръв поглед безнадежни битки”. “И да ви върна за нещо, което говорих навремето, което не го чу никой. Едно единствено нещо трябва да поиска кметът от правителството – то е трета лента на пътя Асеновград-Смолян. Да се вдигне скоростта, защото не може да се пътува, пътува се страшно бавно. Една силна инфраструктурна връзка трябва на този град, за да спре да се обезлюдява, да може да се идва бързо и да се излиза бързо. Това е, което пази хората да си стоят по местата. Това трябваше да се направи за тези 8 години – една трета лента и щяха да се облекчат много проблемите. Сега са изсипани стотици милиони на Пампорово, и едновременно с това градът се задъхва. За всичко това Зарко говори в своята програма, но знаете ли какво е нужно: честност и воля, за да се пристъпи към откровено решаване на тези проблеми. Не е нещо кой знае какво,” каза Костов и добави: „Това всичко го има в програмата на Зарко Маринов, за да се види, че и в Смолян има честни, мъжествени хора, които виждат проблемите, които ги адресират към този, който не ги е решил".

“Крайно време е политиците на Смолян да имат смелостта да погледнат по-далече от носовете си и да започнат да говорят за тежките проблеми на града. Да поискаме намесата на държавните институции, за да решим тежките регионални проблеми. Това правя аз в момента. Градът намалява и застарява, селата обезлюдяват, младите образовани хора не се връщат, първи сме по безработица, а в Смолян заплатите са с 25% по ниски от средните за страната, цените на стоките са много по-високи и хората пътуват до Пловдив, за да пазаруват”, заяви Зарко Маринов. Той поиска от ГЕРБ като управляваща партия да поеме ангажимента за изграждане на трета лента по пътя Пловдив – Смолян, тъй като тя е жизнено важната за областта ни артерия, свързваща ни с вътрешността на страната. "За да спасим Смолян, на нас ни е нужен своеобразен план Маршал, заяви още Зарко Маринов, визирайки сериозността на проблемите в община Смолян, за решаването на които е нужен целият талант на града, а и помощта на правителството.

Какво трябва да направи следващият кмет? Ако бъда аз, обещавам: Ще протегна ръка към местния бизнес като се намалят местните данъци и такси. Ще създам бизнес-инкубатор, подпомагащ развитието и пазарната интеграция на стартиращи и разрастващи се фирми чрез предоставяне на услуги, помещения за техния бизнес и обучение на персонал. Ще работя с всички сили за трета лента на пътя Смолян – Асеновград. Няма по-важен въпрос за нас от този път. Ще започна с пълен одит на община Смолян. Ще преразгледам всички дългогодишни договори и неизгодните ще прекратя. Ще наложа пълна прозрачност на общината, за да могат гражданите да контролират администрацията. Ще работя това, което ми е работата. Кметът трябва да има приемен ден, да изслушва гражданите, за да познава проблемите. Да не да влиза в десетки сдружения, да не заема партийни постове, изискващи отделянето на много време, да не служи за украшение на годишнини, събори, юбилеи, празненства и т. н. Ще обява конкурс за главен архитект и ще назнача на пълно работно време минимум двама архитекти. Ще направя публичен регистър на договорите на община Смолян, публичен регистър на всички съдебни дела на община Смолян, публичен регистър на общинската собственост. Ще деполитизирам администрацията и ще й създам условия да работи без страх. В момента тя е полически зависима. Доказателство за това е листата на БСП за общински съветници. В нея, освен един зам.-кмет, секретаря на общината, директори на дирекции и експерти, е дори и пазачът на общината. Ще изработя цялостна визия за туризма в Средните Родопи, който да включва: ски-туризмът; СТЦ “Перелик”, но само като ски зона; развитие на екотуризма; развитие на СПА-туризма, за да се пълнят хотелите и през останалите сезони; сондаж за минерална вода. Смолян се намира между Девин и Баните и е логично да има находище на минерална вода. Ако при тези сондажи не бъде открита минерална, да се прокара водопровод от Беденски бани до Смолян и Смолянски езера.

На срещата в планетариума присъства и кандидатът за вицепрезидент на СДС Емануил Йорданов, който каза: “По Великден бях в Гела и реших да отида до Пампорово с идеята да поплувам в някой от хотелските басейни. Каква беше изненадата ми, когато в Пампорово видях една абсолютна пустош. Беше сякаш паднала бомба. Нямаше кого да поздравиш а пътя, а нито един от хотелите не работеше. И ми е странно как Господ е бил толкова щедър към природата в този край, а в същото време е бил такъв скъперник по отношение на хората, които управляват Смолян. Крайно време е тук нещо да се промени и затова ми е особено приятно да застана редом до вашия кандидат г-н Зарко Маринов и да го подкрепя в тези тежки избори”, каза пред родопчани кандидатът за вицепрезидент Емануил Йорданов.

На срещата бе представена листата за общински съветници на Синята коалиция, чийто състав е следният:

  1. ЗАРКО ФИЛИПОВ МАРИНОВ

  2. ПЕТЪР КОСТАДИНОВ УЗУНОВ

  3. КУЗМАН ИВАНОВ ГЕЛОВ

  4. СТОЯН ДИМИТРОВ МАРЕВ

  5. АРТУР ИВАНОВ СУЛИНАДЖИЕВ

  6. КОСТАДИН ХРИСТОВ МАРИНОВ

  7. МОНКА АНГЕЛОВА ТОДОРОВА – ДАНЧЕВА

  8. ДИМИТЪР КОСТАДИНОВ ЛЬОЛЕВ

  9. БОРИСЛАВ СЛАВЧЕВ СЛАВЧЕВ

  10. НИНА ДИМИТРОВА ГЕРДЖИКОВА

  11. КОСТАНТИН ДИМИТРОВ ЛЮТОВ

  12. МИЛКО ИЛИЕВ МИЛКОВСКИ

  13. АСЯ МИНЧЕВА КАРОВА

  14. ВИКТОР СЪБЕВ ИНДАРОВ

  15. СТОЯНКА ТОДОРОВА ШАРКОВА

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе