Дора Янкова: Всички малки села в община Смолян ще могат сами да определят своя кмет

Дора Янкова: Всички малки села в община Смолян ще могат сами да определят своя кмет

Ремонт на вътрешно уличната мрежа и изграждане на канализационни разклонения поискаха за следващия мандат от Дора Янкова жителите на село Требище. Сред желанията на местните е и изграждането на молитвен дом до гробищата. Кандидатът за кмет посети селото заедно с кандидатите за общински съветници oт листата на БСП – инж. Атанас Устабашиев, д-р Марияна Методиева, Радой Краев, Арсен Маслев, Милко Гавазов и Захари Батинов. На срещата присъства и кметицата на Требище Рахиме Тикалчева. Янкова направи отчет за свършеното в изминалите два мандата и маркира някои от по-големите проекти, определящи развитието на общината. Тя даде висока оценка за работата на Тикалчева и заяви, че е сред най-инициативните и работещи кметове. „Решението в малките села да няма изборен кмет е несправедливо“, коментира кандидатът за кмет на БСП. Янкова бе категорична, че след изборите в малките села хората ще имат възможността да изберат кмет, макар и не през избори. „Колкото и хора да живеят в едно село те трябва да имат своя водач, човек, на когото да поставят проблемите си“, категорична бе Янкова.

Друг важен акцент от срещата бе инициативата на Янкова за създаване на местни кооперации в подкрепа на животновъдството и растениевъдството- разкриване на борса за екопродукти, изкупуване на млякото на по-високи цени и др., което ще е в подкрепа на земеделските производителите, пострадали от повишаването на осигуровките, скъпия фураж и неясното бъдеще на пазара за мляко след нова година.

Срещата се състоя в местното кметство, като залата бе препълнена. Жителите на Требище почерпиха Дора Янкова и кандидатите за общински съветници с пататник, пареник и баклава, приготвена лично от кметицата Рахиме Тикалчева.

“Купуването и продаването на гласове е престъплени.”

Вирни се горе