Дора Янкова присъства на освещаването на новопостроена чешма до гробищен парк „Беклийца“

Дора Янкова присъства на освещаването на новопостроена чешма до гробищен парк „Беклийца“

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова присъства на официалното откриване на нова чешма до гробищния парк „Беклийца“. Тя е дарение от строителния предприемач Захари Мурджев в памет на починалите му родители и брат, погребани в гробищния парк. Чешмата бе осветена от отец Георги в присъствието на и в.и.д. кмет на община Смолян инж. Румяна Янчевска, общинския съветник от БСП инж. Атанас Устабашиев, общественици и много граждани. „Няма по-голяма благодат от любовта, която ни кара да правим тези благочестиви дела“, заяви отец Георги и добави, че няма по-богоугодно дело от построяването на чешма в полза на хората. „Нека Бог благослови вашето дело“, пожела свещеникът.

Строителят на чешмата Захари Мурджев сподели развълнуван, че вода до гробището е пожелала майка му преди да почине. Той изказа благодарност на община Смолян за подкрепата, както и на архитект Анастас Каджебов, който е автор на прекрасния проект за чешмата. Той изказа благодарности и на небезизвестния откривател на извори Манчо Замфиров и Чавдар Петков, които са предоставили два извора за захранване на чешмата с два чучура и фонтан. „Нека Бог да дава вода, за да може чешмата никога да не пресъхва“, пожела Мурджев. Построен е и навес с пейки за почивки, както и дървена ограда.

Дора Янкова поздрави събралото се множество и приветства Захари Мурджев за дарението, от което ще се ползват хиляди смолянчани, посещаващи гробищния парк. „Това е свято място за всички, защото сме на входа към вечния покой, където имаме много близки, на които изказваме почит и уважение“, отбеляза кандидатът за кмет. Янкова поздрави Мурджев за благодатното дело, тъй като много граждани са искали да се построи чешма, която е била от голяма нужда. Тя заяви, че ще предложи дарителят да се удостои със званието „Достоен гражданин на Смолян“ заради десетките добри дела от негова страна по облагородяването на общината и възстановяването на чешмата в Чешитската махала.

За всички присъстващи бе раздаден и благословен курбан, както повелява традицията в Родопите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе