Дора Янкова: Подписахме нов граждански договор за управление на община Смолян

Дора Янкова: Подписахме нов граждански договор за управление на община Смолян

Стотици смолянчани се стекоха в Родопския драматичен театър за официалното закриване на предизборната кампания на БСП в Смолян. Зала номер 1 се оказа тясна, за да побере хората, дошли да изкажат подкрепа си за кандидатите на Левицата, за кметове и общински съветници в общината. С бурни аплодисменти, възгласи „Победа“ и огромен букет цветя на сцената бяха посрещнати Дора Янкова, 29-те кандидати за общински съветници и 10-те кандидати за кметове на кметства.

„Ние сме пред избор, един своеобразен референдум за бъдещето на общината, нейния просперитет и развитие. Избор, в който трябва да надделее знаенето и моженето“, заяви от трибуната Дора Янкова. Тя отбеляза, че в изминалия един месец заедно с кандидатите за общински съветници е провела 211 срещи в общината, срещайки се с хиляди хора. „Ние предложихме своята програма за следващите четири години на управление, чухме и записахме вашите предложения и всъщност подписахме нов граждански договор за управление на общината. Искам и ви призовавам да не се поддавате на манипулации, запазете хладнокръвие, в нечестната често пъти битка. Нека с нашето здравомислие се противопоставим на политическата безпомощност и агресия на тези, чийто път не води към храма.

Отговорно заявявам, че в изминалите 8 години ние не ви подведохме и излъгахме. Не предложихме нещо, което не можем да изпълним. Ние, гражданите от община Смолян, не се купуваме и продаваме за евтини обещания. Моята кауза е вашата кауза. Посветих усилията си на настоящето и бъдещето, работих за достойнството на Смолянския край. Със своя екип и вашата безценна помощ доказах, че зная и мога. Всеки проблем и всяко решение минаваше през сърцето ми. Посоката на Смолян е начертана и тя е модернизация във всички сфери – силна икономика, мощен туризъм и модерна инфраструктура. Възраждането на Родопите означава качествени промени в средата и стандартите на живот, всестранни грижи за младите хора и децата.

Янкова благодари от сърце за силата и вярата на всички, които работиха за просперитета и процъфтяването на общината и преодоляха изпитанията и предизвикателствата в тези трудни времена. „Нека да подкрепим опита, знанието и отговорността, които носят кандидатите за общински съветници и кметовете на населени места в община Смолян. Нека дадем своя вот за кандидат-президентската двойка на БСП“, призова Дора Янкова.

Водачът на листата с общински съветници на БСП инж. Атанас Устабашиев заяви пред смолянчани, че кампанията на опонентите на БСП е била сведена до агресивно клеветничество и тотално отрицателство на всичко съградено. „Става все по-очевидно, че след като ГЕРБ не можа да се справи с управлението на страната, няма да се справи и с управлението на общината. Левицата в Смолян категорично отхвърля насилието и страха като манипулативно средство за решаване на тежки обществени проблеми. Ние вярваме в способността и силата на разума да надделява над сляпата вяра в „чудесата и чудотворството“, отбеляза инж. Устабашиев. В това кризисно време, добави той, програмата на нашия кандидат за кмет Дора Янкова е необходимият и работещ документ. Тя гарантира стабилно развитие, откриването на 1000 нови работни места, модернизацията на обществената среда. Гражданите на Смолян трябва сами да намерят верния отговор какъв кмет ни е нужен – дали човек, който владее не само азбуката, а и високите технологии на управлението, или човек, който тепърва ще прохожда в кметуването и ще му трябват години, за да се ориентира в общинската проблематика. „Да си пожелаем онази убедителна победа, която е нужна на всички ни за по-нататъшния подем в развитие на община Смолян“, призова инж. Устабашиев.

Срещата завърши с грандиозния спектакъл „Купон“ на ансамбъла на Нешка Робева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе