Дора Янкова: Обновяването на Горно Влахово продължава

Дора Янкова: Обновяването на Горно Влахово продължава

Въпреки студената октомврийска нощ и прехвърчащия сняг десетки жители на квартал Горно Влахово се събраха на предизборна среща с кандидата за кмет Дора Янкова. Заведението на Митко Димов се оказа тясно, за да побере жителите на квартала, дошли за срещата, като се наложи много от тях да стоят на пейки пред входа на заведението, за да чуят отчета на Янкова и новата програма за управление на общината в следващия мандат. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници инж. Димитър Кръстанов, инж. Атанас Устабашиев, Петър Харадинов, Михаил Генчев, Евгений Атанасов, Рабие Кьосева, Стефан Сабрутев, Анета Шехонова и Ангел Добриков. Хората благодариха на Янкова за цялостното асфалтиране на главната улица „Цар Симеон“ и подмяната на водопровода и канализацията в голяма част от квартала.

Кандидатът за кмет посочи, че в Горно Влахово има още много работа в областта на инфраструктурата, като с реализацията на втория етап на проекта за воден цикъл в квартала ще се обхванат всички къщи с канализация и нов водопровод, след което ще се премине към асфалтиране и облагородяване. Изпълнението на проекта може да започне още догодина, тъй като квартала ще се обособи като лот 1 на големия проект. Янкова увери живущите, че ще се построят две нови детски площадки, ще се асфалтира и пътя до джамията. Политика за квартала ще бъде и санирането на 4- то Основно училище, както и облагородяването на „Прогресите“, търси се възможност и за асфалтиране на отсечката между Устово и село Влахово. Ще се направи и всичко възможно максимален брой от хората без работа да се устроят по социални програми. „Ние ще разкрием 1000 работни места, защото не приемам политиката на ГЕРБ за замразяване на доходите. След изборите е нужно мъдреците на държавата да се съберат и да намерят верния път за икономиката, защото без развитие на икономически лостове никога няма да превъзмогнем кризата“, заяви Янкова.

Тя съобщи, че кварталът в следващия мандат ще има двама кметски съветници на обществен принцип, както и техник, което се прие с одобрение от присъстващите. Те пожелаха в бъдеще да се помисли за обходен път на квартала, както и за нова схема за зимно почистване, тъй като в момента улиците се почистват по-късно от главния път.

На срещата рождениците от листата на БСП Петър Харадинов и Михаил Генчев почерпиха присъстващите с шоколадови бонбони.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе