Треньорът на Орлите Георги Дерменджиев: Пет години сме на подготвителен лагер в Смолян и пет пъти сме шампиони

Треньорът на Орлите Георги Дерменджиев: Пет години сме на подготвителен лагер в Смолян и пет пъти сме шампиони

Община Смолян е добър домакин и предоставените от нея условия и база са на много високо ниво, посочи треньорът на ПФК „Лудогорец”

Перфектните условия, които се предоставят от община Смолян, продължават години наред да привличат отбори от професионалния футбол на подготвителни лагери в областния град. За пета поредна година шампионът на България „Лудогорец” проведе подготвителния си лагер тук. Орлите тренираха на наш терен от 11 до 18 юни.

Професионалните футболисти приключиха първия подготвителен лагер в Смолян с нова изразителна победа. 15 часа след като разгромиха Атлетик (Куклен) с 9:0, шампионите удариха със 7:0 друг третодивизионен отбор – Евроколеж. Треньорът Георги Дерменджиев отново използва почти всичките си основни играчи. По два гола отбелязаха Марселиньо и Абел Анисе. Останалите три попадения бяха дело само на бразилци – Вандерсон, Лукас Саша и Жуниор Кишада. Двете нови попълнения на „Лудогорец“ Игор Пластун и Густаво Кампаняро отново играха. Украинецът започна титуляр, а Кампаняро се появи през второто полувреме.

Какво е мнението на треньора Георги Дерменджиев за базата и условията в Смолян и защо Орлите вече пета година избират нашия град за подготовка на отбора. По тези и други въпроси, разговаряме с треньора на ПФК „Лудогорец” преди да отпътуват от родопския град.

Г-н Дерменджиев, за пета поредна година избирате Смолян за подготовка на отбора. Каква е причината?

— Пет пъти сме шампиони /смее се/. Не само от суеверие, но като тренираме тук, резултатите са налице. Атмосферата е изключителна спокойна и няма напрежение между футболистите. Община Смолян е добър домакин и предоставените от нея условия и база са на много високо ниво. Изключително съм доволен от терена. Хората го поддържат непрекъснато и се грижат за него. Отзивчиви са и се съобразяват с нашите искания. Това е много важно, защото футболистите не получават травми от самия терен. Благодаря на г-н Богомилов, който отговоря за базата, както и на община Смолян.

Разбрахче, че сте били на тимбийлдинг в Смилян .

— Ръководството на клуба и треньорския щаб решихме да разнообразим футболистите. Посетихме механа „Смолена“. Футболисти и треньори бяхме посрещнати от оркестър с родопски гайди, момичета в народни носии ни чакаха с пита и мед. Малко по-късно опитахме класическите местни ястия, както и традиционното чеверме. Вечерята бе организирана от община Смолян и кмета Николай Мелемов. Домакините в Смилян изненадаха приятно играчите на „Лудогорец“, като организираха специално за тях спортен риболов. Това е интересно за футболистите, които не са българи. Искаме по този начин да опознаят България, учим ги и на български език.

Какви са плановете ви след подготвителния лагер в Смолян?

— Заминаваме за Австрия, където ще се проведе втората част от лятната подготовка на тима и се насочваме към квалификационните групи за Шампионската лига.

Вирни се горе