Проф. Петър Иванов: Населението на Смолянска област ще се стопи до 17 000 души, 12 000 от тях ще са старци

 Проф. Петър Иванов: Населението на Смолянска област ще се стопи до 17 000 души, 12 000 от тях ще са старци

Петър Иванов e доктор и професор по социална психология. Създател заедно със свои колеги и пръв ръководител на катедри по психология в два български университета. Директор е на Демографския институт към сдружение „Българска академия за наука и изкуства (БАНИ)“. Има публикувани научни трудове по приложна психоанализа, приложна психотерапия и приложна социална психология и психопатология на посткомунизма и др. Заместник-председател е на Центъра за демографска политика.

Г-н Иванов, констатирал съм, че Вие имате отлични познания както към най-старата ни история, така и към най-новата, която много млади хора не познават, а това носи свои последствия след себе си… Какъв е прочитът от най-новата ни история за датата 09.09.1944 г.?

Всеки го знае: комунистически преврат с помощта на окупационната армия на руските болшевики на Сталин. Извършен е от тукашните ориентирали се в обстановката комунисти, петимни за властта. Тези от тях, които са участвали в разни отряди, чети по Бал-кана и по мандрите са били са унищожени преди юни 1944 г., има около 2000 скрити участници в съпротивата срещу властта, но после, като виждат какво става на фронта, млади хора, главно аутсайдери, се ориентират към БКП. Много от тя стават комунисти в БКП на 8 септември. Числото на превратаджиите по време на преврата, според професорът-историк от Калифорнийския университет Никола Алтънков в неговата издадена тази седмица „История на БКП”, е някъде към 6-7000 души. Те после, след като вземат властта заедно с руските окупатори, много бързо се увеличават, до края на годината стават 12000, а през 1945 г. вече имаме над 200 000 членове на БКП. Значи, истинският прочит на 9 септември е „преврат, осъществен от бързо ориентирали се към комунизма аутсайдери под заповедите и с подкрепата на болшевиките от СССР и на Червената армия, нахлула в България”, това е.

Какъв е прочитът Ви и за датата 10.11.1989 г.?

Маскиран като уж всенароден акт на промяна към демокрация, организиран от комунистическата върхушка (Луканов и сие) и Държавна сигурност преврат в БКП, а оттам и в държавата, като начело на властта пак застават върли комунисти-членове на Политбюро на ЦК на БКП Петър Младенов, Андрей Луканов и др. ДС създава и СДС, като вкарва на топ позиции в него свои агенти – агент Бончо (Петър Берон), агент Виктор (Петър Стоянов), агент Попов (Венцислав Димитров) и др. ДС създава и ново БКП, под името БСП, и там разполага по върховете агенти – агент Гоце, агент Дунав (Жан Виденов), агент Економов (Румен Гечев) и др. Много находчиво ДС създава и ДПС само от агенти – агент Сава (Ахмед Доган), агент Павел (Лютфи Местан), агент Мурад (Юнал Лютфи) и др. ДС създава и ВМРО, водена вече 30 години от потомствения агент Иван, сега вицепремиер и военен министър в НАТО. Впоследствие ДС, заедно с тайните комунистически кръгове, измислят ГЕРБ, което се ръководи и сега от хора, свързани с ДС и Политбюро на БКП. Бойко Борисов е гард-охранител на Тодор Живков, завършил е Милиционерската академия, лицето Цветан Цветанов е син на доверения шофьор на самия шеф на ДС ген. Григор Шопов, в ГЕРБ работеше агент Кардам (Божидар Димитров), агент Николай (бившият седесар и после съдия в КС Георги Марков) и др.

Значи, моят прочит на тази дата е следният: „организирана от комунистическата номенклатура на БКП и Държавна сигурност показна мимикрия под формата на демократичен преврат „Времето е наше”, подобно на Девети септември, и този път с участието на хора от ъндърграунда, престъпници и мутри (борци, каратисти, кануисти и др.), с цел ограбването на всичко, което може да се ограби от активите на държавата и от нейното население”. Подозирам, че в същото време тези хора обслужват срещу пари и чадър, разбира се, още и геополитически интереси на чужди нации.

Притежавате шокиращи данни за демографията в Смолян и Смолянско. Моля да запознаете читателите от региона ни с тези данни.

Според прогнозите на НСИ населението на Смолянския край само след няколко десетилетия ще намалее драстично от 120 000 на… 17 000. Възрастовият коефициент, т.е. отношението на възрастните към хората в трудоспособна възраст (16-65 г.) ще се промени от 50% на 200% (при жените, например). Излиза че във всички селища на Смолянския регион ще живеят по-малко от 17 000 души като 10-12 000 от тях ще са старци. Всеки може да си представи, какво ще стане след като и тези възрастни хора си отидат от света.

Вие издадохте в книга “Нравствената деградация“ – една сурово поднесена истина за нас българите. Бихте ли направили кратка диагноза за българското общество?

Българското общество е в катастрофално състояние. Непоправимо е увреден генофондът на нацията. България намалява с 220 души на ден, или всеки час с 9 души. Но погледнато в етнически ракурс това число 9 се получава от други две числа: -13 и +4. Значи уравнението 9= -13+4. Всеки ден етническите българи намаляват с 13 души, а братята цигани, на които дължим толкова много за просперитета на страната, се увеличават с 4 души. За един ден числата са намаление на етническите българи с около 300 души, и увеличение на циганите с 80 души. Така общото намаление на България е 220 души на ден. Ние сме държавата с най-висока смъртност в света, световен шампион, с най-ниска раждаемост и с най-голяма емиграция навън от България. Затова според мен България е в клинична демографска смърт. Това от своя страна води естествено до деградация на населението, която се усилва от факта, че сме най-бедни, най-болни, най-нещастни в Европа, а може би и в света. България, повтарям, е на първо място в света сред 250 страни по намаляване на населението. От 9 млн вече сме 6,8 млн., а може би и много по-малко. Прогнозите на Световната банка, ЦРУ и др. сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души, като етническите българи ще бъдат екзотично малцинство от 1,3 млн. души (при 3,5 млн цигани и 0,8 млн. турци), след още няколко десетилетия, според прогнози на ООН, етническите българи ще са 0,3 млн. а впоследствие ще изчезнат напълно. Българската нация умира.

Освен намаляващи и изчезващи, ние, българите, сме и най-болната нация, държим призови места по много заболявания. Според данните на НСИ, през 2015 г. от починалите 110 117 души, най-висок дял смъртни случаи е от болести на сърцето – над 70 хил. души, втора причина за смърт у нас са били раковите заболявания (17 хил.), следват болестите на дихателната система и т.н. Излиза, че у нас всеки ден 238 души, или 10 души всеки час, или 1 човек на всеки 5-6 минути от денонощието, умират от инфаркт и инсулт, или от рак. Този факт е многозначителен и показва системата на здравеопазването ни.

Заедно с печалните факти за смъртността и болестите, трябва да се посочат още и данните за срива на раждаемостта, който е умопомрачителен – от 182 000 раждания у нас през 50-те години на миналия век сега новородените са 3 пъти (300%) по-малко, около 60 000. По раждаемост сме на 214-то място от 220 държави, като след нас са разни острови. Никъде не се оповестяват данните, че 11% от новородените са недоносени, 2-3% са изоставени, 3-5% са с малформации и т.н., а 55% нямат за майчин език българският език, т.е. новородените са от циганския или от турския етнос. България се циганизира и турцизира.

Изключително много българи (64% според националния консултант по психиатрия) имат психични проблеми. Цените на лекарствата в България са брутално високи и са недостъпни за бедните хора. Според Евростат 61% от възрастните български граждани са застрашени от мизерия и социално изключване. Същото се отнася, според Евростат, и за българските деца – 52% от тях живеят в пълна бедност, лишени от храна, дрехи, обувки и др. България е първа в ЕС по неграмотност, 41% от учениците ни са в някаква степен неграмотни.

Според докладите на Европейската комисия България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. Корупцията обхваща цялото общество, държавата, Парламента, Правителството, съдебната система, местната власт и т.н. По самоубийства, включително и детски самоубийства, и по протестни самозапалвания от негодувание и отчаяние, заемаме едно от първите места в Европа и в света. Въобще България е най-бедната, най-болната, най-престъпната, най-корумпираната, най-намаляващата по население, според световните класации, държава в Европа, и в света, която е рай за местни и чужди монополисти, измамници и крадци на национално имущество. А българите, според международните класации и рейтинги, са най-мизерстващите, най-болните, най-неграмотните, най-отчаяните, най-простите (с най-нисък IQ) и най-нещастните хора в Европа.

Какво още трябва да се случи в България и с българите, за да видим всички, че е налице изключително голяма, реална и непосредствена заплаха за съществуването на българската нация?

Тази заплаха категорично изисква въвеждането на извънредно положение, като единствено възможен начин на търсене решения и изходи от поредната Национална катастрофа. Според мен, час по-скоро трябва да се обяви временно извънредно положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията.

Анастас Барбов

Вирни се горе