Комисар Хаджихристев: Работим по всички версии до умишлено блъскане и евентуално самоубийство

Комисар Хаджихристев: Работим по всички версии до умишлено блъскане и евентуално самоубийство

— Комисар Хаджихристев, какво се случи вчера, кои са мъжа и жената, които се самоубиха в Смолян, при хотел “Соколица”?

— Вчера около 18.30 часа е получен сигнал на 112, че под хотел „Соколица”, в прилежаща територия има тяло на млада жена, при което веднага са изпратени полицейски екипи отцепили района, а при пристигане на бърза помощ е установено, че жената е починала. Най-вероятно жената е паднала или изхвърлена от някоя от стаите на хотела. Предприехме действия по блокиране на целия хотел и проверка на помещенията, които се използват, тъй като в хотела се използват първите четири етажа, а до последния- 11-тия етаж са в строителство – ремонтни дейности. След няколко минути колегите са отцепили района, се появява на последния етаж млад мъж, който е стъпил на прозореца. Колегите се опитали да го убедят да се прибере навътре, но той казал, че не е доволен от съдебната система бил осъден несправедливо. Въпреки молбите на полицейските служители да се прибере на безопасно място след 2-3 минути мъжът се хвърля от последния етаж При процесуално-следствените действия се установява, че жената се казва Гюлшен Селятин Сали, от гр. Кържджали, на 33 години Последствие мъжът се оказва, че е Младен Бойков Златков на 34 г. от с.Диманово, община Неделино.

След проведените допълнителни проверки се установява, че Младен е затворник в Трудово поправителното общежитие в Смолян. Същия през 2004 г. е осъден на 1 година условно за блудство с непълнолетно лице, а през 2011 г. в Районен съд – Кърждали е осъден на 2,6 г. реално изтърпяване за изнасилване на лице ненавършило 16 г. Установи се още, че с Гюлшен живеят на семейни начала, често е посещаван в затвора и в болницата, когато е бил опериран преди няколко месеца, имали са много добри отношения. Изясняваме какво се е случило в стаята, която са наели в хотела.

— Защо е бил на свобода, след като е затворник?

— Вчера той е бил пуснат за 12 часа в отпуск с мотив – да бъде в работен ден, за да може да събира документи за граждански брак с жената и узаконяване на бащинство на детето, което намерихме в стаята. В стаята, която беше заключена в хотела, намерихме дете на 10 месеца – Мадлен Гюлшен Сали, родена през 2011 г., месец седми. Около 10 часа сутринта мъжът е наел стаята на името на жената. Детето е предадено на Бърза помощ, оттам на Агенцията за социално подпомагате и има издадена заповед за настаняване в дома в Широка лъка.

Работим по всички версии до умишлено блъскане и евентуално самоубийство. Нещата, които са към момента по-скоро водят до самоубийство. Случило се е на третия етаж, но има два приземни, което означава, че е на петия етаж.

— Какво ще стане с детето?

— Говорихме с дирекцията за социално подпомагане, ако заявят роднините на жената желаят, могат да подадат молба за осиновяване и отглеждане на детето. Социалните работници ще извършат проверка дали имат възможности за отглеждане, ако нямат детето ще остане в дома до 3-годишна възраст. След това по други домове.

— Имаше ли в стаята алкохол?

— Открихме в стаята единствено храна, нямало е алкохол. Детето е здраво, без наранявания, чувства се добре. Днес ще бъде извършена съдебно медицинската експертиза, въпреки че снощи на място беше съдебен лекар, който огледа и двата трупа. Към момента няма данни за предварително умъртвяване или нанасяне на телесни повреди. Последния адрес на Младен е бил Момчилград,но винаги когато е излизал в отпуск, е посочвал адреса на жената. Той е имал е още четири деца, от което едното е починало от предишен брак.

Жената също има дете от друг мъж, родено през 2001 г. – момче.

— Оставил ли е предсмъртно писмо някой от двамата?

— На 11-тия етаж е намерено тефтерче с имената на мъжа, на последните страници е написано, че заради две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца. Явно той не се чувства виновен, за това, за което е осъден според това, което е написал. Нашите служители се опитали да го предупредят да се прибере навътре, това не е помогнало – става въпрос за време около 2-3 минути. Още снощи са уведомени близките за настъпилата смърт, допълнително ще се уточняват подробностите.

Мъжът е изтърпял 8 месеца в затвора. В стаята са намерени няколко капки кръв, които най-вероятно са от самонараняване на жената с остър предмет. Предполагаме, че той не е присъствал в стаята, когато тя се е хвърлила.

Вирни се горе