В НАП-Смолян започна данъчна кампания 2013

В НАП-Смолян започна данъчна кампания  2013

Първият клиент обслужен в офис – Смолян подаде годишната си данъчна декларация за получени доходи от наем на недвижимо имущество, така стартира данъчно-осигурителната кампания в офисът. За най-нетърпеливите и изрядни клиенти, НАП-Смолян е осигурила необходимото количество формуляри на декларациите и приложенията към тях. Образците са достъпни и на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg. Хартиени формуляри на годишните декларации за облагане на доходите вече се доставят в цялата страна. Въпреки това, от НАП съветват своите клиенти да използват декларацията, която е качена в интернет и позволява да бъде попълнена електронно и разпечатана след това.

Всеки, който иска, може да попълни и подаде своята декларация за облагане на доходите и чрез интернет, подписана с електронен подпис. Електронните услуги за подаване на декларациите за облагане на доходите и за облагане с корпоративни данъци работят от 00,00 ч. на 1 януари 2013 г.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2012 г. изтича на 30 април 2013 г. Това е и срокът, в който трябва да се внесе и дължимият за довнасяне данък по декларациите за доходите. Указания за плащането на данъци и осигуровки са публикувани в сайта на НАП www.nap.bg. 5% отстъпка могат да ползват гражданите, които подадат своята декларация и платят дължимото към бюджета в срок до 11 февруари 2013 г. (10 февруари е неделя). Отстъпка от 5% имат и тези, които подадат декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис. Ползва се само една от двете отстъпки.

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъци и осигурителни вноски, нови срокове, клиентите на администрацията могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Вирни се горе