Тютюнопроизводството в Родопите получиха най-доброто разпределение на националните доплащания

Тютюнопроизводството в Родопите получиха най-доброто разпределение на националните доплащания

Тютюнопроизводството в Родопите получиха най-доброто разпределение на националните доплащания, които в рамките на следващите 10 дни, ще получат средствата по личните си сметки.

Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България ,която обединява всички сортови групи, изрази своята позиция за баланса между производителите у нас.

Дребните производители ще получат между 3, 09 и 3,00 лева за килограм продукция през референтния период, за който са произвели по таблица дадените видове и количества тютюн.

Вече има заявления за преориентиране към други алтернативни култури като лавандула, билки, специални сортове картофи и др. За следващия програмен период ЕК има специално отношение към планинските райони и по-слабо развитите части на страната, съобщиха от Конфедерацията на тютюнопроизводителите.

Ние от Конфедерацията на тютюнопроизводителите в България ще съдействаме със семинари, информационни кампании и координация в помощ на Министерство на земеделието и храните нформационна кампания в страната по разясняване на схемите за директните плащания.

Кампанията показва силната ангажираност на ЕС и кабинета на премиера Бойко Борисов в целенасочената политика за успешно прилагане на всички изисквания за начина на кандидатстване, условията, на които следва да отговорят, както и дейностите, които трябва да изпълняват и да спазват, за да получат финансово подпомагане.

Вирни се горе