Горското стопанство в Смолянска област купува джип за 200 хил.лева

Горското стопанство в Смолянска област купува джип за 200 хил.лева

Южноцентрално държавно предприятие (ЮДЦП) – Смолян ще закупува луксозен джип за близо 200 хил.лева, съобщи Дарик радио.

Държавното предприятие е обявило конкурс по Закона за обществените поръчки за закупуването на нов и неупотребяван високопроходим автомобил 4х4.

Минималната стойност на поръчката е 165 хил. лева без ДДС, като в откритата процедура могат да участват български или чуждестранни физически или юридически лица, както и техни обединения.

Джипът задължително трябва да разполага с кожен салон с климатизирани седалки, монитори за задните места и паркинг сензори с камера за обратно виждане. Сред задължителните минимални изисквания, които са общо 42, е и цветът на автомобила, който трябва да е черен металик, а комбинираният разход на гориво не трябва да надвишава 14 л. на 100 км. Двигателят трябва да е бензинов и до 5900 см3 и до 390 конски сили.

Миналия месец от ЮЦДП са закупили други 30 джипа на обща стойност около над 500 хил.лева.

Според директора на ЮЦДП Ботьо Арабаджиев, няма нищо лошо в покупката, която е за нуждите на служителите, които се налагало често да пътуват. Коженият салон се поддържа по-лесно, а мониторите за задните седалки са, заради честата кореспонденция, която трябвало да водят.

Вирни се горе