Германският концерн Фесто отбеляза 10-годишен юбилей на звеното в Смолян

Германският концерн Фесто отбеляза 10-годишен юбилей на звеното в Смолян

Днес, отдел „Производство на инструменти и детайли”, Смолян – част от Фесто Производство ЕООД, дъщерно дружество на световния лидер в областта на автоматизиращата технология, индустриалните обучения и образователните програми Фесто AG & Сo, отбеляза 10 години от създаването си.

От 2006 г. до днес звеното се развива с бързи темпове в областта на проектирането на инструментална екипировка и нестандартно оборудване, изработката на инструменти за шприцване на пластмасови детайли, както и приспособления за монтаж на изделията, ремонт и поддръжка на инструментална екипировка, асемблиране на компоненти.

Производството в отдела е организирано в три звена, в които към днешна дата работят 47 души – почти 100% е ръстът на заетите спрямо началото през 2006. Със 100% е нараснал и броят на произвежданите инструменти. От 2008 година отделът има и серийно производство на пластмасови детайли, като към настоящия момент се произвеждат 152 типа детайли, 3 500 000 бр. годишно – почти два пъти повече в сравнение със старта. Повече от три пъти е нараснал годишният брой на асемблираните детайли – от 150 000 бр. през 2010 на 500 000 бр. към днешна дата.

Най–новата линия в отдела е от 2015г., когато се трансферира от София производството на метални детайли.

„Щастлив съм като смолянчанин, че Смолян е част от Фесто. В Смолян има добри специалисти и след 10 години нещата ще изглеждат още по-впечатляващи“, каза кметът на града Николай Мелемов.

„Продължавайте да растете!“, пожела областният управител Недялко Славов, и изтъкна, че е горд поради факта, че индустриален гигант като Фесто AG&Co, който има изключително високи стандарти за екология, образование и прецизност в производството, присъства в Смолян.

Вирни се горе