Девин АД с нов главен изпълнителен директор

Девин АД с нов главен изпълнителен директор

От Девин АД , водещ производител и дистрибутор на бутилирана вода в България, информираха, че главният изпълнителен директор, Цветан Лъжански, се оттегля от Управителния съвет на компанията,съобщи Money.bg.

Той ще продължи да допринася за развитието на компанията в новата си роля на съветник на Надзорния съвет. През последните години Цветан Лъжански е спомогнал за успешното издигане на компанията до водещата позиция на пазара на бутилирана вода в България, отбелязват в съобщението си до медиите Девин АД.

Томас Кренбауер, настоящ председател на Надзорния съвет, е назначен за главен изпълнителен директор и поема оперативното управление на Девин АД. Той е член на Надзорния съвет на Девин АД от 2011 година. Преди това е заемал поредица високи управленски позиции във водещи международни компании в сектора за напитки и храни в Централна и Източна Европа и Скандинавия, най-скорошната от които като Изпълнителен Директор на Линдт и Спрунгли за Австрия.

Томас Кренбауер коментира:

“Бих желал да благодаря на Цветан за приноса му към Девин и за прекрасната създадена платформа за бъдещ растеж. За мен е чест да бъда назначен за главен изпълнителен директор на Девин и с нетърпение очаквам да допринеса за бъдещия успех на компанията и създаването на допълнителна стойност за нейните клиенти, потребители, служители и акционери.”

Вирни се горе