Данъчни от Смолян представиха електронните услуги на НАП пред библиотечните институции

Данъчни от Смолян представиха електронните услуги  на НАП пред библиотечните институции

Данъчни от НАП-Смолян взеха участие в местна тематична среща по програма „Глобални библиотеки“ на тема „Вземи своя персонален индификационен код“. Целта на срещата бе активиране на целевите библиотеки за работа по Програмата, както и идентифициране и разработване на иновативни е-услуги, базирани на конкретни потребности на различни целеви групи от местната общност .

С помощта на презентация участниците се запознаха с това какво представлява персонален индификационен код и ползите от притежаването му. Чрез него могат да получават информация за данъчно-осигурителната си сметка, да проверят дали подписания от тях трудов договор съответства на информацията декларирана от работодателя им. С персоналния индификационен код лицата могат да видят осигурителния доход, върху който им се удържат и съответно внасят осигурителни вноски. Чрез ПИК клиентите на приходната агенция могат да поискат и издаването на документи

Над 1000 жители от Смолян и областта са взели своя персонален индификационен код /ПИК/ от началото на годината до момента. Използването на услугите, достъпни с персонален код, осигурява информираност, пести средства и време.

Вирни се горе