1266 търговци от Смолянско свързаха касовите си апарати с НАП

1266 търговци от Смолянско свързаха касовите си апарати с НАП

5 магазина за бижутерия и часовници се свързаха с НАП,съобщиха от офиса в Смолян.

Двадесет фризьорски и козметични салона от Смолян и областта свързаха касовите си апарати с единната електронна система на НАП.

Данните на приходната агенция сочат, че същото са направили 46 ресторанта, 3 магазина за продажба на автомобили и мотоциклети, 2 кабелни телевизии и 5 магазина за продажба на бижутерия и часовници от регионна.

Най-бързи и многобройни в изпълнението на изискването са хранителните магазини, като в техния бранш он-лайн връзка имат 261 обекта.

Общо в Смолянска област фискалните си устройства с приходната администрация са свързали 1266 бр. търговци. В това число не влизат бензиностанциите, които направиха това още преди година.

От НАП напомнят, че в края на март изтича срокът, в който всички, притежатели на фискални устройства, трябва да ги свържат с агенцията. Дотогава всички бензиностанции и газ-станции в страната трябва да монтират нивомерни системи на резервоарите си. Всеки търговец може да провери в интернет страницата на агенцията http://nap.bg дали неговото фискално устройство подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за отчитане на продажбите или ще му се наложи да си купи ново. Допълнителна информация за свързването на касовите апарати със сървърите на НАП търговците могат да получат на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Вирни се горе