Цените на агнешкото се запазват за Великден, яйцата поевтиняват

 Цените на агнешкото се запазват за Великден, яйцата поевтиняват

Цените на едро и дребно за килограм агнешко месо се запазват на същите нива, както през зимния сезон, седмица Великден, установи проверка на SmolyanNews.com

Цената за килограм агнешко месо се запазва от 11.50 лв. до 12,50 лв., като според овцевъди и търговци продукция има достатъчно. Живото тегло на агнешкото е с цена от 6.50 лв. до 8 лв. за килограм.

Седмица преди Великден се наблюдава понижение на цените на яйцата с около 10% спрямо зимния сезон. В момента производствената им цена е от 20 до 22 ст,, съобщи един от най-големите производители на яйца в региона Димитър Бояджиев. Цените в търговските обекти са малко по-високи. “Ние обаче имаме договорка с два търговски обекта в Смолян, единият магазин “Квалитет” в Райково и Нон стопа в кв.Устово, от понеделник да продават наши яйца на производствени цени до Великден”, коментира Бояджиев и допълни,че количествата не са неограничени.

Спрямо това какви козунаци предпочитаме за празниците, цените са много различни, коментираха за SmolyanNews.com собствениците на едно от големите в региона предприятие за производство на Родопски хляб “Анчев”. Цените в търговската мрежа започват от 1.20 лв. и стигат до 10 лв. за луксозен козунак с пълнеж и екстри, а производствените цени са от 1 лв. до 8.50 лв., спрямо грамажа и екстрите, уточниха от “Анчев”.

Така за всеки вкус и възможности пазара предлага голямо разнообразие от продукти, които да задоволят претенциите на потребителите.

Същевременно стана ясно, че от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) организират засилени проверки на обекти за производство и търговия с храни преди и по време на големия християнски празник Великден.

Вирни се горе