„Титан Клинър” ще закупи нова техника за поддържането на труднодостъпни участъци през зимата

„Титан Клинър” ще закупи нова техника за поддържането на труднодостъпни участъци през зимата

Няколко месеца преди началото на зимния период, фирма „Титан Клинър” започна подготовка за поддържането на пътищата в региона.

От фирмата са се заели сериозно с организацията на зимното поддържане , за да не ги изненада първият сняг. „Титан Клинър” се готви да закупи нова техника, за да осигури поддържането на най-трудния участък – пътят за село Мугла и отсечката до сметището.   Работата по организацията на зимното почистване в община Смолян за сезон 2012/2013 тече още от средата на месец август. Извършва се текущ ремонт на наличната техника, включваща 18 специализирани машини. Обновяват се греблата, правят се нужните анализи, за да може да се мобилизира допълнителна техника при нужда. Паралелно с това е започнало запасяването с инертни материали като пясък и сол,съобщиха от фирмата.

В базата в Смолян са заредени 1000 тона сол, както и 5 000 тона пясък. Сключени са договори за периодични доставки на сол при нужда,разполага се с достатъчно пясък за цялата зима, за да няма притеснения за опесъчаването и поддръжката на пътищата в региона.

Техниката през тази зима ще се управлява от висококвалифицирани водачи. Подборът е направен и в момента персоналът се обучава за работа със специализираната техника. Ще се разчита на и на редица работници за поддръжката на пътища и улици.    Фирма „Титан Клинър“ разполага с 18 машини. В началото на зимата ще бъде закупен специализиран снегорин “Мерцедес” за тесните и стръмни улици в града. Машината е с висока проходимост и маневреност, за да може да се постигне по-високо качество . Паралелно с това ще се достави още техника за пътя до село Мугла.

Вирни се горе