Стартират дейностите за "товарната" магистрала в Смолян

Стартират дейностите за "товарната" магистрала в Смолян

В Областна администрация Смолян се проведе работна среща във връзка с уточняване ангажиментите и напредъка по изграждането на Главна пътна комуникация-Смолян. Целта беше да се координират необходими действия за започване на строителните дейности по път II-86 – „ГПК-Смолян” между ангажираните институции.

В срещата участваха заместник-областните управители на област Смолян Андриян Петров и Тодор Бозуков, инж. Илиана Захариева – член на УС на агенция “Пътна инфраструктура”, инж.Марияна Цекова – заместник-кмет на община Смолян, инж.Костадинка Миланова – директор на Областно пътно управление – Смолян, инж.Екатерина Гаджева – директор на РИОСВ-Смолян, проектанти, представители на фирмата-изпълнител, инженери от АПИ, Областна администрация Смолян и община Смолян.

Участниците в срещата докладваха за готовността и напредъка относно изграждането на „ГПК-Смолян”, както и бяха набелязани конкретни задачи и ангажименти от представителите на всяка от страните. Те поеха персонални ангажименти и срокове за изпълнение.

Главна пътна комуникация-Смолян или, както е по-популярна, т.н. „товарна магистрала”, обходен път на Смолян е започната да се изгражда през далечната 1979г. До 1990-та са изградени участъка от Карлък-Смолян до Бункера в кв.Райково, както и около 3км от разклона за с.Смилян в посока към кв.Устово. През 2000г. е изготвен нов проект, но дейностите спират на такъв етап. През миналата година с писмо от областния управител Недялко Славов до АПИ отново се поставя въпроса за нейното изграждане, поради увеличения трафик и предстоящото отваряне на ГКПП „Елидже” край Рудозем.

Вирни се горе