Спряха тока на Горубсо-Мадан

Спряха тока на Горубсо-Мадан

ЕВН България Електроснабдяване АД преустанови ограничителната схема на електрозахранване на „Горубсо-Мадан” АД,съобщиха от дружеството.

ЕВН България Електроснабдяване АД преустанови, въведената по-рано днес, ограничителна схема на електрозахранване на „Горубсо-Мадан” АД след като минното дружество издължи натрупаните задължения за електроенергия. Нормалното електрозахранване на Горубсо-Мадан АД беше възстановено от 17:00 ч. на 22.08.2011 г.

ЕВН България Електроснабдяване АД припомня, че считано от 14:00 ч. днес, дружеството беше принудено да пристъпи към ограничаване на електрозахранването към Горубсо-Мадан АД по схема 3 часа с изключено електрозахранване и 2 часа с включено, поради натрупаните непогасени задължения на клиента.

За въвеждане на тази схема ЕВН България Електроснабдяване АД беше уведомило както клиента, така и местните и централни власти, включително Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

ЕВН България Електроснабдяване АД уверява, че пристъпва към ограничаване на електрозахранването в краен случай и с цел спазване на принципната позиция за равнопоставено третиране на всички клиенти на дружеството.

Вирни се горе