С шоколадови бонбони започна данъчно-осигурителна кампания 2014 в офиса на НАП в Смолян

С шоколадови бонбони започна данъчно-осигурителна кампания 2014  в офиса на НАП в Смолян

Офисът на НАП в Смолян прие първата годишна данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица и така стартира данъчно-осигурителната кампания 2014 г. Деклараторът е безработен и получава доходи от наем на недвижимо имущество. Той бе посрещнат от началник отдел „Услуги за клиенти“, а инспекторите бяха подготвили скромна почерпка с шоколадови бонбони.

Общо 45 декларации за облагане на доходите на физическите лица бяха подадени „офлайн“ (в офисите на НАП) през първите два часа на 2014 г. Безплатни образци на новите данъчни декларации са достъпни на интернет страницата на агенцията – www.nap.bg. От НАП съветват своите клиенти да използват декларацията, която е качена в интернет и позволява да бъде попълнена електронно и разпечатана след това. Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г. изтича на 30 април 2014 г. Това е и срокът, в който трябва да се внесе и дължимият за довнасяне данък по декларациите за доходите. Указания за плащането на данъци и осигуровки са публикувани в сайта на НАП www.nap.bg. 5% отстъпка могат да ползват гражданите, които подадат своята декларация и платят дължимото към бюджета в срок до 10 февруари 2014 г. Отстъпка от 5% имат и тези, които подадат декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис. Ползва се само една от двете отстъпки.

Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъци и осигурителни вноски, нови срокове, клиентите на администрацията могат да получат на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Вирни се горе