“Рудметал” АД - Рудозем подобрява условията на труд по проект

“Рудметал” АД - Рудозем подобрява условията на труд по проект

“РУДМЕТАЛ” АД проведе първа пресконференция за представяне на проект „Подобряване на безопасността на работните места в „РУДМЕТАЛ” АД. Проекта е финансиран по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси. Това е един от трите проекта, който са финансирани в област Смолян по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ – BG 051PO001-2.3.02 “Безопасен труд”.

Проекта, който ще се реализира от предприятието е стартирал през месец октомври 2012г. и е с продължителност 12 месеца. Общата финансирана сума на проекта е 141 205.24 лв. С реализацията на проекта “РУДМЕТАЛ” АД си поставя за цел да подобри безопасността на труда в предприятието и адаптивността на работната сила чрез закупуване на модерни лични предпазни средства за работниците и изграждане на ефективна организация на трудовата дейност. Чрез включените дейности в проекта ще се постигне подобряване на условията на труд в организацията в дългосрочен план, повишаване на мотивацията на работещите и съпричастност към постигане на дългосрочните цели на фирмата и засилване на чувството за сигурност и безопасност на служителите по отношение на риска при работа. От резултатите по проекта ще се подобрят условията на работа на 181 бр. работещи лица във фирмата чрез закупуването на нови и модерни лични предпазни средства като Самоспасители, Антивибрационни ръкавици , работни костюми , ботуши, антифони, каски.

Една от ключовите дейности по проекта е изготвяне на Анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност, на базата на която ще се планират дългосрочните ползи за предприятието като рационализиране и оптимизиране на работните дейности по работни места, идентифициране на неидентифицирани до момента вредни фактори за здравето и безопасността на работещите и преценяването им като съществени професионални рискове, проектиране на допълнителни превантивни мерки за защита и промоция на здравето и повишаване на ергономичността на работните места. Ръководител на проекта е Тодор Каврошилов – дългогодишен специалист с много опит.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европеиския социален фонд. „РУДМЕТАЛ” АД носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европеиския съюз или Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“

Вирни се горе