Приемат заявления за плащане по пчеларската програма

Приемат заявления за плащане по пчеларската програма

Kандидатите, които имат сключени договори за получаване на безвъзмездна финансова помощ по Националната програма по пчеларство и вече са изпълнили инвестициите си, могат да подават заявления за изплащане на субсидията до 31 август, съобщиха от МЗХ.

Приемът е по мерките B „Борба срещу вароатозата”, C „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед”, D „Подкрепа за подновяване на пчелните кошери в Общността”, А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” и Е „Сътрудничество със специализирани органи за осъществяването на практика на приложните изследователски програми в областта на пчеларството и пчелните продукти”. По мерки В, С и D документи се приемат в отдел „РРА-РА” на областните дирекции на ДФЗ в следните градове:

Областна дирекция София (за София-град, София-област и Перник); Областна дирекция Варна (за Варна, Добрич и Шумен); Областна дирекция Разград (за Разград, Русе и Силистра); Областна дирекция Велико Търново (за Велико Търново, Търговище и Габрово); Областна дирекция Монтана (за Монтана и Видин); Областна дирекция Плевен (за Плевен, Ловеч, Враца); Областна дирекция Благоевград (за Благоевград и Кюстендил); Областна дирекция Пловдив (за Пловдив и Пазарджик); Областна дирекция Хасково (за Хасково и Стара Загора); Областна дирекция Кърджали (за Кърджали и Смолян); Областна дирекция Ямбол (за Ямбол, Сливен и Бургас).

По мерки А и Е заявките за плащане се подават на адрес: София, ул. „Гусла” № 3. Необходимите документи ще намерите на www.dfz.bg, раздел „Селскостопански пазарни механизми”, в менюто „Месо и пчеларство” – „Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013г.”

Вирни се горе