Превеждаме пари до 30 декември

Превеждаме пари до 30 декември

Плащанията по интернет са възможни и в навечерието на Нова година

До обяд на 30 декември ще можем да превеждаме пари по банкови сметки, така че те да бъдат получени в рамките на настоящата 2013 година. Това сочи графикът за обработка на междубанковите левови преводи в страната. Например за да изпратите пари на роднини за Нова година, които имат сметка в банка различна от вашата, ще трябва да го направите до обяд на 30 декември, за да бъдат получени парите преди посрещане на празника, пише “Стандарт”. Същото важи и за фирмите, които имат ангажимент да се разплатят до края на годината. “За всички левови преводи, наредени до около 14,15 ч по БИСЕРА ще има финален сетълмент на 30.12.2013 г. в 14,45 ч. Преводите, наредени по РИНГС до 14,45, ще постъпят по клиентските сметки до 15,45 ч на 30.12.2013 г.”, обясняват от Обединена българска банка. През системата РИНГС минават плащанията на по-големи суми.

Ако искате да наредите превод в чуждестранна валута, също ще може да го направите и на 30 декември. Това обаче ще ви струва малко по-скъпо спрямо стандартната такса за превод на чуждестранна валута. “При заявяване от клиента на превод в чуждестранна валута със срок на изпълнение същия работен ден (днешен вальор), нареждането може да бъде подадено в банката до 12 часа на 30 декември 2013 г. То ще бъде получено при доставчика на платежни услуги на получателя в същия работен ден”, разясняват от Първа инвестиционна банка.

При преводи на валута с нормален срок на изпълнение – два работни дни след нареждането, то трябва да се направи до 16,30 ч на 27 декември, за да бъдат получени парите от получателя на 31 декември 2013 г., добавят от ПИБ. За вътрешнобанковите преводи (между сметки в една и съща банка), крайният срок е последният ден от годината – 31 декември.

Oсвен чрез дежурните физически клонове на трезорите, плащания през последния ден на годината може да се правят и чрез мобилното и електронното банкиране, заявяват от УниКредит Булбанк.

Вирни се горе