Подписват договорът за строителство на яз.“Пловдивци“

 Подписват договорът за строителство на яз.“Пловдивци“

Днес, 9 декември министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще подпише договора за строителство на язовир“Пловдивци“и пречиствателната станция за питейни води към него, съобщиха от МРРБ.

За изпълнител на обекта е избран Консорциум Пловдивци. От негова страна договорът ще бъде подписан от Георги Харизанов. Строителството на язовира и пречиствателната станция към него се финансира чрез заемно споразумение между България и Международна банка за възстановяване и развитие по Проект за развитие на общинската инфраструктура. Церемонията по подписването на договора ще се състои от 13.30 часа в залата на четвъртия етаж на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът с пречиствателна станция за питейни води е за 47 млн. лв. Той ще може да стартира реално в началото на следващата година. С построяването на язовир „Пловдивци ще се реши въпросът с водоснабдяването на над 60 населени места в общините Рудозем и Мадан и част от община Смолян. Тези селища сега се снабдяват с вода от локални източници, а това е причина за режим на водата през лятото и лошото качество на водата.

Строителството ще се осъществява от консорциум между български, испански и руски фирми, предвижда се около 200 души да бъдат ангажирани в строителните дейности. Финансирането е от Международната банка за възстановяване и развитие. Срокът за завършване на обекта е две години.

Вирни се горе