Откриха нов цех за бутилиране на изворна и естествено газирана минерална вода „Михалково”

 Откриха нов цех за бутилиране на изворна и естествено газирана минерална вода „Михалково”

На 9-ти октомври тържествено бе открит новият цех за бутилиране на изворна и естествено газирана минерална вода „Михалково” в село Михалково, Смолянска област. Официалното откриване започна с водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство митрополит Николай, митрополит на Пловдивскатa епархия.

Приветствени слова към над 100-те гости на събитието отправиха изпълнителният директор на „Михалково” АД Димитър Дългъчев, кметът на град Девин Цветалин Пенков и кметицата на с. Михалково Василка Бечева. Тримата прерязоха заедно трикольорната лента, след което новият завод бе поръсен със светена вода и пуснат официално в експлоатация.

Съоръжението се простира на 1440 кв.м. и е изградено за 88 дни. В новия цех се бутилират естествено газираната вода „Михалково” – 1.5 л., и изворната вода „Михалково” в опаковки от 1.5, 3, 8 и 11 л. Цехът е изграден с 800 000 лева собствени средства и 1 300 000 лева кредит от ДСК. Той отговаря изцяло на европейските стандарти за безопасност на храните и напитките. „Михалково” АД увеличава по този начин производствените си възможности и търговския си асортимент, за да задоволи изискванията на разширената си през последната година търговска мрежа. За 2012 г. се очаква около 7% ръст на продажбите на продуктите с марката „Михалково”.

Вирни се горе