Нов протест срещу горивата

Нов протест срещу горивата

Недоволни от постоянното покачване на цените на горивата организират нов протест.

В социалната мрежа Facebook граждани предлагат нова форма на стачка срещу скъпите горива. Вместо да се движат бавно в дълги колони с aвтомобилите си, както преминаваха предишни протести, на шофьорите се предлага да не зареждат с гориво и да спрат колите си за половин час.

Протестът “НЕ! на високите цени на горивата” вече е обединил хиляди души в социалната мрежа. Инициатори са Янко Янков, Атанас Колев и Иван Янушев.

Всеки, който се чувства засегнат от постоянното покачване на цените на горивата на 22 юли за половин час да спре автомобила си там, където се намира, в знак на протест срещу високите цени на горивата, след което 24 часа никакво зареждане по бензиностанциите, е призивът на инициаторите.

От Движение за национално единство и спасение – ДНЕС също застанаха зад инициативата и в декларация изразиха позицията си, съобщава Нова Телевизия.

Отчитаме сериозното отражение на цените на горивата върху стойността на всички останали стоки и услуги. Не можем да подминем без внимание необоснованото драстично нарастване на енергийните цени, и в частност – цените на горивата.

От движението подкрепиха всички граждански действия, насочени срещу монополно определяни условия и цени, влияещи пряко върху жизнения стандарт на българските граждани.

Вирни се горе