Над 430 проверки са извършили през юни служители на РДГ

Над 430 проверки са извършили през юни служители на РДГ

За периода от 1 – 30 юни 2012 г. на територията на Регионална дирекция по горите – Смолян са извършени 431 проверки. Инспекторите са проверили 150 превозни средства, транспортиращи дървесина, 67 обекта, в които постъпва, преработва се или се експедира дървесина. Също така са инспектирани 82 сечища, извършващи дърводобив. Проверени са и 132-ма риболовци.

Горските инспектори са съставили 66 констативни протоколи и 6 акта за установяване на административни нарушения, всички по Закона за горите.

През периода едно от най-фрапиращото нарушение е констатирано на 22.06.2012 г.,в землището на село Гела, попадащо в териториалния обхват на Държавно горско стопанство – Широка лъка.Служители на Регионална дирекция по горите – Смолян установяват незаконна сеч на 23 куб. м немаркирана иглолистна строителна дървесина и дърва за огрев.

Горските служители констатират, че нарушителите са лица от бригадата, която извършва дърводобива в тази територия. Те са заловени в момента на извършване на сечта и извозване на дървесината. Съставени са констативни протоколи, а извършителите са задържани. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на ОД МВР и РУ „Полиция” – Смолян и е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Вирни се горе