Над 2,2 млн. обслужени клиенти за четири години на Центъра за връзка с клиенти на EVN

Над 2,2 млн. обслужени клиенти за четири години на Центъра за връзка с клиенти на EVN

Над 2,2 млн. обслужени клиенти за четири години успешна дейност на Центъра за връзка с клиенти на EVN България

Сътрудниците в модерния телефонен център отговарят до 20-та секунда на 80% от телефонните обаждания по въпроси за електрозахранването в Югоизточна България и за топлоснабдяване в Пловдив

Повече от 2,2 млн. обаждания е обслужил модерния Център за връзка с клиенти на EVN България за четирите години от създаването си през декември 2007 г. За този период от време качеството на обслужване на клиентите и бързината на приемане на обажданията е значително повишена. Около 80% от потърсилите помощ или съвет по телефона са осъществили контакт със сътрудник на компанията до 20-та секунда.

Анализът на статистиката относно обслужване чрез електронната поща на дружеството – info@evn.bg – показва повишаване на удовлетвореността на клиентите от услугата. Наблюдава се увеличение на броя контакти, като само за 2011 г. над 11 500 клиенти са осъществили директен контакт с дружеството и са получили отговор по имейл.

Допълнително през 2011 г. около 570 000 клиенти са ползвали възможността за автоматична телефонна проверка на сметка. Това е възможно с едно обаждане на специализирана линия 0700 1 0207. EVN България предоставя възможност на своите клиенти да правят справки за стойността на фактурите си и на интернет страницата на дружеството – www.evn.bg. Само за 2011 г. са извършени над 3,8 млн. онлайн проверки, което показва голямото доверие към предлаганите иновативни начини за получаване на информация.

Центърът за връзки с клиенти на EVN България е оборудван със съвременна техника и модерни софтуери, които позволяват да се предоставя бърза и точна информация на всеки клиент. Сътрудниците в него са високо квалифицирани в своята работа специалисти, които са на разположение за консултации и помощ на клиентите от Югоизточна България във всеки един момент от денонощието.

Бързото и качествено обслужване в Центъра за връзка с клиенти беше от първостепенно значение за своевременното предоставяне на информация по време на тежката зимна обстановка в някои райони на Югоизточна България в средата на октомври 2011 г. Броят на получените обаждания на денонощните линии за информация отбеляза своя връх на 17-и октомври 2011 г. – над 11 300 броя. Приемането на такъв голям брой сигнали за кратък период от време е възможно благодарение на модерните софтуери за управление на клиентски контакти.

Като част от своята дейност Центърът за връзки с клиенти реализира и редица информационни и образователни проекти, като “Енергиен офис на колела” и “Енергийна ефективност в училищата”.

Освен да предоставя информация Центърът за връзка с клиенти на EVN България търси активно и мнението на клиентите чрез регулярно провеждане на проучвания и анализи на клиентската удовлетвореност.

В услуга на клиентите са предоставени национални денонощни телефонни номера:

0700 1 7777 – телефон за обща информация и услуги, експертна консултация, съвети за енергийна ефективност и др. 0700 1 0007 – телефон за сигнали за аварии и липса на захранване; 0700 1 0207 – номер за автоматична проверка на сметка (въвежда се ИТН).

Цената на всички обаждания е на стойността на един градски разговор за абонати на Виваком за цялата територия на страната.

Вирни се горе