Кабинетът лъже за безработицата, обявиха от СДС

Кабинетът лъже за безработицата, обявиха от СДС

Реалната безработица е 16, а не 9%, както се хвали социалният министър Тотю Младенов, заявиха от СДС на брифинг в централата си.

Мартин Димитров не е съгласен с оповестената наскоро от Младенов информация, че безработицата в страната е под 9% . Това не само, че не е вярно, но е манипулация от страна на българското правителство, категоричен е Мартин Димитров.

Според него към безработните, регистрирани в Бюрата по труда трябва да се добавят и над 200 000 души, които статистиката определя като обезкуражени.

Според Мартин Димитров реално безработните у нас са над 500 хил. или около 16 %. Има нещо гнило в данните на правителството, смята лидерът на СДС.

Той прогнозира, че безработицата ще е провалът на правителството на Бойко Борисов през 2011 година. Сините изтъкват че правителството не реагира адекватно на кризата, фирмите все по трудно работят и все по-трудно оцеляват.

Според Националния статистически институт управителите на фирми планират още съкращения. СДС предлагат и алтернативи – отказ от увеличаване на осигуровките, бързо намаляване на бюрокрацията пред фирмите и ускорено усвояване на екофондовете.

Според Димитров вместо правителството да хаби енергия по АЕЦ „Белене" и Южен поток, да насочи усилията си към привличане на поне десетина реални чуждестранни инвеститори, които да създадат нови работни места.

Мартин Димитров е категоричен, че ако тези мерки не бъдат предприети безработицата ще продължи да расте през следващата година, ще расте и недоволството към кабинета Борисов.

Вирни се горе