Фонд „Земеделие” представя схемата „Промоционални програми”

 Фонд „Земеделие” представя схемата „Промоционални програми”

На 18 януари от 10 часа в зала Средец на хотел Шератон в София ДФЗ организира форум на тема “Промоционални програми за земеделски продукти”. В него ще участват представители на Европейската комисия, Министерството на земеделието и храните, дипломатически мисии в България и представители на браншови организации.

Специален гост на събитието ще бъде Джордж Малиарис от Главна дирекция „Земеделие” към Европейската комисия. Той ще представи прилагането на схемата на европейско ниво. Възможностите в новия промоционален пакет на ЕК ще са тема на докладчика на Европейския икономически и социален съвет по реформата на Общата селскостопанска политика. Експерти от ДФЗ и МЗХ ще коментират детайли от прилагането на схемата в България.

Във втората част от събитието ще участват представители на организациите – бенефициенти по схемата, сред които Националната лозаро-винарска камара, Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия”, Националната асоциация на млекопреработвателите и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. От Асоциацията на млекопреработвателите в България ще говорят за първата приключила програма – „Европейско сирене, моля”. Това бе и първата одобрена от ЕС българска промоционална програма. Тя приключи успешно през 2012.

Вирни се горе