Физическите лица плащат данъци с отстъпка до днес

Физическите лица плащат данъци с отстъпка до днес

Днес изтича срокът, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5%, съобщиха от офиса на НАП в Смолян.

От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден. От приходната агенция напомнят, че отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г. Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски.

Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път. За улеснение на клиентите на НАП в повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси. Офис – Смолян напомня, че банковото гише обслужващо данъкоплатците се намира в непосредствена близост до отдел “Местни данъци и такси” към Община Смолян.

Вирни се горе