ЕVN България предлага възможност на своите клиенти за разсрочено плащане на фактури на консумирана електроенергия

ЕVN България предлага възможност на своите клиенти за разсрочено плащане на фактури на консумирана електроенергия

Заявления могат да се подават във всеки EVN офис на дружеството в Югоизточна България

EVN България информира за предлаганата от дружеството възможност за разсрочено плащане на фактури на консумирана електроенергия. Тази възможност съществува като дългогодишна практика в дружеството както за задължения за електроенергия, така и за топлоенергия.   Заявявания се приемат във всеки EVN офис на дружеството в Югоизточна България.

Подаването се извършва от съответния титуляр по партидата (или упълномощено от него лице) като за целта се попълва стандартен формуляр предоставян на място. Посещението на място е необходимо с цел гарантиране достоверността на предоставените клиентски данни. Условията за сключване на споразумение за разсрочено плащане са индивидуални за всеки клиент и зависят от конкретния случай. Сред тях са:

основание на искането за разсрочване размер на сумата, за която се отнася молбата посочена от клиента схема на изплащане на сумата срок на действие на разсроченото плащане наличие на евентуални стари неплатени суми.  

При съгласие на двете страни се подписва двустранно споразумение за разсрочено плащане, в което са посочени конкретните условия – обща сума, срок на действие на споразумението, стойност на месечните вноски и др.

Вирни се горе