Дянков: Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази

Дянков: Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази

Успяхме да излезем от кризата, без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, изтъкна финансовият министър.

Успяхме да излезем от кризата, без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, което обяснява защо бе покачен кредитният ни рейтинг. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков при откриването на реконструкцията на Лот 8А при пътен възел “Петолъчката”, цитиран от БТА.

Дянков изтъкна, че само още три страни от ЕС – Швеция, Финландия и Естония, са минали по този начин през кризата.

“Износът през първата половина на годината се увеличи с над 52%, добре се развива селското стопанство, както и инфраструктурата в страната, остава да подобрим вътрешното потребление на населението. Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази”, каза вицепремиерът.

Край пътен възел “Петолъчката” бе положена първата копка на реконструкцията на Лот 8А по проект “Транзитни пътища V” с обща дължина 32,7 км.

Предстои ремонт и усилване на съществуващата асфалтова настилка, увеличаване на габаритите на пътя, реконструиране на две пътни кръстовища, както и ново отводняване, водостоци, предпазни огради, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Стойността на обекта е 5,7 млн. евро без ДДС, като 65% от средствата са осигурени от Европейската инвестиционна банка, а останалите са от държавния бюджет.

Регионалният министър Росен Плевнелиев съобщи, че бъде разработен допълнителен проект за укрепване на заблатените зони на четвъртата отсечка на автомагистрала “Тракия” между Ямбол и Карнобат. Това няма да забави строителството на магистралата, увери министърът.

Вирни се горе