Банка ДСК отново стана „Банка на годината“

Банка ДСК отново стана „Банка на годината“

Банка ДСК получи приза „Банка на годината“ и наградата в категорията „Най-голям пазарен дял“ в традиционния конкурс „Годишни банкови награди” на Асоциация Банка на годината.

Банката победител беше определена сред 28-те български трезора от жури, съставено от водещи банкери, финансисти и анализатори.

Конкурсът се състоя в рамките на международната конференция “Финансова стабилност”, организирана от Асоциацията, на която български и международни топ банкери обсъдиха ключови въпроси като финансовата стабилност, предстоящите стрес тестове и оценка на активите на банките и застрахователите.

През миналата година ДСК отчете печалба от 231 млн. лв., което е ръст с 19% на годишна база. За първите 9 месеца на 2015 г. това е най-печелившата кредитна институция в страната с нетен приход от 247 млн. лв. Банката е втората по по големина в България с активи за 9,98 млрд. лв.

Наградата „Банка на годината се присъжда“ на финансовата институция, която се представи най-добре комплексно в категориите „Пазарен дял“, „Ефективност“ и „Динамика на развитие.“

ДСК беше отличена и с наградата „Пазарен дял“. Societe Generale Експресбанк пък получи приза за “Динамика на развитие”, който се дава на кредитната институция постигнала най-силно развитие през миналата година. На първо място в категория „Ефективност“ е УниКредит Булбанк. Най-добрият чуждестранен банков клон е поделението на БНБ Париба в София. За „Банка на клиента“ беше наградена Първа инвестиционна банка. Проучването „Таен клиент“ пък отличи Пощенска банка. „Банков бранд на годината“ стана отново ДСК.

През тази година пазарът на банкови услуги в страната е доста динамичен. Въпреки че ръстът на депозитите продължава и те са на рекордни нива, намаляващите лихвени маржове позволиха на повечето кредитни институции да подобрят финансовите си резултати.

Вирни се горе