„Арексим Инженеринг“ участва във форум „Аз,инженерът“

„Арексим Инженеринг“ участва във форум „Аз,инженерът“

На 11 март, за трета поредна година в Интер Експо център гр. София се проведе форумът „Аз, инженерът“, по време на който, в неформална обстановка млади професионалисти, студенти и гимназисти се запознаха, както със световни технологични компании, така и с иноватори, младежки организации и със свои връстници с подобни интереси от други градове, университети и училища. Събитието комбинира елементи на изложение, кариерен форум, лекторска част, състезания и участие в работилници и дискусии. Във форума се включи и фирма Арексим Инженеринг ЕАД гр. Смолян.

„Преди събитието, екип от специалисти обсъди участието ни и в рамките на около месец го подготвя. Специално за изложението беше конструирана и изработена установка /мини шприц машина/ и матрица /форма за отливане на пластмасов детайл/, на която всеки посетител имаше възможност сам да си отлее собствен детайл от пластмаса – ключодържател“, разказа пред екипът ни Недялка Стефанова – Мениджър Човешки ресурси в предприятието.

„Идеята беше да онагледим по възможно най-забавен начин технологичния процес на отливане на пластмасови детайли и да върнем времето назад повече от 20 години, когато собственикът на фирма Арексим Инженеринг г-н Асенов, заедно със своя баща, със саморъчно изработена преса в гаража, започва да произвежда пластмасови детайли. Сега Арексим Инженеринг произвежда над 1200 вида детайли за фирми като мултинационалните гиганти Schneider Electric, Bosch, Liebherr, Festо, Makita и Kostal, обясни Стефанова. По време на събитието, за наша радост, кандидатите сами да си изработят детайл от пластмаса бяха повече от колкото времето позволяваше. На форума имаше над 1000 участника, над 20 изложителя и над 15 лектора. Интересът на младите хора сами да изработят нещо, което може да се пипне, беше голям. „Много често се чуваха думите „При вас е най-интересно“ и потокът от ученици, студенти и млади хора не стихваше. Динамичният ден беше изпълнен с много шум и настроение“, посочи Недялка Стафанова.

Презентацията на фирма „Арексим Инженеринг“ беше подготвена и изнесена от Петър Габровски, най-младият инженер- конструктор в предприятието, който даде специално интервю за SmolyanNews.com, което ще публикуваме съвсем скоро.

„Такива събития дават възможност да се създаде общност, в която неформално да общуват иноватори, компании, организации и младежи с еднакви интереси, от други градове, университети и училища. Ние очакваме след събитието, младите хора да продължат да осъзнават, че ръстът в индустриалното производство, предполага засилен интерес към завършилите инженерни специалности и все повече ще се насочват към изучаването на такива. Нашата фирма гарантира добра реализация и високо заплащане на инженерите, особено ако те са от областта на машиностроенето и полимеростроенето“, каза в заключение Недялка Стефанова.

Вирни се горе