"Арексим Инженеринг" подкрепи с участие проект на МТСП - "Гаранция за младежта"

"Арексим Инженеринг" подкрепи с участие проект на МТСП - "Гаранция за младежта"

Все по-често се говори за младите хора – безработни и неактивни. Млади хора, които нито учат, нито работят, нито участват в някаква форма на преквалификация. Млади хора, които не виждат смисъл, перспектива и мотивация. Ограничени от липсата на възможности, информация и помощ те остават извън системите на образование, социална закрила и труд.

За нас, като една от водещите компании в града и региона е истинско предизвикателство да работим с тези млади хора, да ги мотивираме да изберат нелекия път да работят и се развиват в реалното производство. Затова подкрепяме всяка една инициатива, даваща възможност да се срещнем и общуваме с тях, да презентираме дейността си, да обсъждаме проблемите и начина на решаването им.

На 24.02.2017 год. бяхме поканени на информационен ден за популяризиране на проект на Министерството и социалната политика /МТСП/ и с ние с удоволствие откликнахме. Проектът дава възможност на всички млади хора под 25 години – независимо дали са регистрирани в службите по заетостта или не – да получават качествено конкретно предложение в рамките на 4 месеца, след като са напуснали формалното образование или са останали без работа. Това предложение трябва да бъде за работа, чиракуване, стаж или продължаващо обучение и да е съобразено с нуждите и положението на всеки.

Убедени сме, че информираният и ориентиран човек е активен, предприемчив и успешен.

“Арексим Инженеринг”

Вирни се горе