500 фирми подадоха корпоративни декларации онлайн

500 фирми подадоха корпоративни декларации онлайн

500 фирми от Смолян и областта подадоха онлайн годишните си декларации за облагане с корпоративен данък. Срокът за подаването им е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да платят дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

Фирмите, които подават декларациите по електронен път за последна година ще ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък /но не повече от 1 000 лв./ Отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2017 г. От 2017 г. корпоративните декларации ще се подават само по интернет. За първа година е предвидена възможност за подаване на коригираща декларация, след законоустановения срок.

При откриване на счетоводна грешка, след срок за подаване на годишни данъчни декларации, подателят да има право еднократно в срок до 30 септември на текущата година да направи промени, свързани с декларирания данъчен финансов резултат и дължимия годишен корпоративен данък за предходната година, чрез подаване на нова декларация.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирма.

Вирни се горе