3 300 000 лeва е най-високия доход деклариран в област Смолян за 2011 г.

3 300 000  лeва е най-високия доход  деклариран в област  Смолян  за 2011 г.

Жител на Смолянска област декларира пред офиса на НАП доход от 3 300 000 лв., придобит от свободна професия. Върху тази сума е внесен данък от 70 000лв., възползвайки се от полагащата се отстъпка от 5%,съобщиха от офиса на приходната агенция в Смолян.

На 2 май изтича срокът, в който физическите лица трябва да подадат декларациите за облагане на доходите. 5% отстъпка ползват тези от тях, които изпратят формуляра си чрез интернет, подписан с електронен подпис и само ако са внесли дължимия си авансов данък в срок.

Най-лесният и удобен начин за деклариране на доходите е подаването на декларация с баркод. Тя е електронно копие на подоходната декларация и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен подпис. Гарантирано е, че във формуляра няма да има технически грешки, защото всички изчисления се извършват автоматично. След като декларацията бъде попълнена електронно, трябва да се разпечата на принтер и да се подпише собственоръчно. При разпечатването й се генерира баркод, който съдържа цялата въведена информация и позволява данните да бъдат заредени в системата на НАП без човешка намеса.

Срокът за деклариране на печалбата от 2011 г. за предприятията е 2 април 2012 г., тъй като 31 март е в събота. Данъкът се заплаща в същия срок. 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.) ползват тези фирми, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис. Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

Вирни се горе