17 одобрени проекта в област Смолян по национална кампания "За чиста околна среда"

17 одобрени проекта в област Смолян по национална кампания "За чиста околна среда"

17 проекта на бенефициенти от област Смолян бяха одобрени в рамките на националната кампания „За чиста околна среда 2014 г.“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС. Кампанията има за цел да повиши екологичната култура и да насърчи навлизането на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда, като финансира проекти в тази посока на общини, кметства, училища и детски градини на територията на цялата страна. 10 проекта на общини и кметства в Смолянска област бяха одобрени и ще получат средства в размер на до 10 000 лв.

В рамките на инициативата ще бъдат финансирани с до 5 000 лв. и проектни предложения на 4 училища и 3 детски градини на територията на област Смолян:

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Момчиловци с проект „Класна стая на открито“;

ОУ „П. Р. Славейков“ – с. Средногорци с проект „Обичам природата и аз участвам“;

СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Неделино с проект „Зелена класна стая на открито“;

СОУ „Антим I“ – Златоград с проект “Зелен флаг на нашето училище“.

ОДЗ „Снежанка“, община Рудозем с проект „Еко занималня в двора на детската градина“;

ОДЗ – Чепеларе, филиал „Радост“ с проект „Нашата образователна био градина“ и ЦДГ „Мир“ – с. Върбина с проект „Обичам природата – и аз участвам“.

ПУДОС финансира дейности, свързани с управление на отпадъците и водите, ограничаване от загубите на биологично разнообразие и запазване на естествените екосистеми, както и много други екологични инициативи. В рамките на националната кампания на територията на кметствата и общини, училища и детски градини в цялата страна ще бъдат възстановени и изградени много нови зелени площи, детски площадки, кътове за отдих и фитнес зали на открито, специализирани класни стаи, био градини и занимални.

Вирни се горе